keskiviikko 29. syyskuuta 2010

ARRG!!!

Voi nakki näiden bussien kanssa! Oltiin sovittu S:n kanssa, että mennään kattomaan niitä dirnldejä yhteen kauppaa Düsselissä. No se kauppa meni seiskalt kii, joten ei ehitty sinne, koska ei löydetty sitä ajoissa. Ja vettä tuli kaatamalla, ei kiva. Mentiin sit souveriers -kauppaan kattoon sellasia lederhose -kopioita Oktoberfesteille puettavaks. No siinä kun niitä katteltiin ja soviteltiin, tuli omistaja sanomaan et hänen täytyy nyt lähtee ja heitti meijät ulos. Jäi ne housut muuten ostamatta.

Sitten päätettiin mennä syömään jotain, ja päädyttiin Pizza Hutiin pannupizzalle. Meijän kanssa Müncheniin viikonloppuna lähtee myös yks georgilainen au pair, jota suurin osa meistä ei kuitenkaa oo vielä koskaan tavannu. Me ollaan sovittu treffit varmaan kolme kertaa, ja aina tyttö on tehny oharit. Niinku eilenki. Huoh. Lähettiin sitten hipsimään päärautatieasemalle, ja huomasin, että mulla menee just oikee juna 15 minsan sisällä. Jes! Kerranki osu junat hyvin ja olin jo puol 11 kotirautatieasemal. Eiku vaan bussiin ja kotiin. No bussi, johon ilosena hyppäsin, ei tietty menny kotiin, vaikka kuski oli just 20 minsaa sitten mulle niin sanonu. Vaihdoin bussia jossan hornan tuutissa ja pääsin päärautatieasemalle. (Tässä vaiheessa olin siis tullut jo takaisin Düssikseen päin, en edennyt yhtään kotia kohti)

Kello oli jo niin paljon, että bussit oli vaihtunu yövuoroiks. No ei siinä mitään, huomasin oikeen linjan just lähtevän ja kipitin vielä varmistamaan kuskilta, että suunta on oikea. Ei tietystikään ollut, ja kuski neuvoi mut oikeaan linjuriin. Linja NE1 oli tuttu jo ennestään ja huokasin helpotuksesta, kun bussi kaarto laiturille vajaan minuutin venailun jälkeen. No mutta; tietysti vajaan puolen tunnin kuluttua auto pysähty ja kuski sano että päätepysäkki! Siinä kohtaan maY:ltä palo pinna ja olin ihan että WAS??! pienikokoinen kuski tais vähän säikähtää ja mä selittelin että mut on vaa neuvottu nii monta kertaa tänään väärään bussiin. Avulias kuljettaja kuitenki kertoi, että NE2 lähtee samaiselta pysäkiltä 14 minuutin kuluttua, ja vie mut kotiin. Odottelun ja pienen kuskintenttaamisen jälkeen päästiin liikkeelle, jälleen uudella bussilla. Olin tietysti ainoa matkustaja. Puolen kilometrin, ja kahden pysäkin jälkeen kuului kaiuttimista: Nächste Haltestelle: Buchenweg. Eli siinä ajassa, jonka odottelin kylmässä ja pimeässä creepyn bussikuskin kanssa, olisin kävellyt kolmeen kertaan kotiin. Kotipysäkki oli meinaan korttelin toisella puolella.

Eli eilen Düsseldorf Hauptbahnhof - koti -väli kesti kolme tuntia, yhden junan, neljä bussia ja erittäin huonotuulisen au pairin. Normaalisti, ja vähän hyvällä tuurillakin, toi väli on tunti. Parasta tässä on ehdottomasti se, että mulla on kaiken kattava aikataulukirja, josta löytyy kaikki junat, bussit ja niiden linjat, joita täällä päin liikkuessa tarvitaan. Mutta silti ilman sujuvaa saksankielentaitoa ja sisäpiirintietoa ei selviä. Mulla ei oo kumpaakaan edellämainituista vielä tarpeeks, joten asemilla ja pysäkeillä saa venailla vaan sormet ristissä, että käy tuuri, ja että onnistuu nappaamaan oikeen kulkuneuvon oikeeseen aikaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

May kiittää kommentoinnistasi :)