keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Aachen

Mitä kaikkea voisikaan tehdä klo 4.28 am? Yleisin vastaus ois varmaan nukkua, mut jos on nukkunu viime vuorokautena sellaset 21 tuntii, ja sittenki menny taas kasin jälkeen nukkumaan, voi jäätävä päänsärky herättää minä hetkenä vaan. Otin särkylääkkeen ja nakkasin iPodin korville, mutta aattelin että ehkä on parempi käyttää tääki aika jotenki hyödyks, joten hyökkäsin pyykkihuoneeseen, ja nyt skriivailen tänne. Olo on siinä mielessä parempi, että fiilis ei oo enää sellanen eläväkuollut. Hengitystiet nyt on kaikki ihan tukossa, kurkussa tuntuu vielä jonkin verran, ja pää on aivan sietämättömän kipeä. Noh, kattoo miten päivä tästä nyt lähtee.

Siellä Aachenissa tosiaan oltiin tyttöjen kanssa viime sunnuntaina. Ei kyllä mikään kummallinen paikka, perusharmaata ja tylsää. Tai okei, siinä mielessä se oli kummallinen, että se sijaitsee Saksan puolella, lähellä Belgian rajaa, mutta noin tunnin junassaistumisen jälkeen puhelimiin piippas viestit, että tervetuloa Alankomaihin. Yhtäkkiä operaattori vaihtu NL:n verkkoon.

Mutta siis, käppäiltiin ympäriämpäri, ja tsekattiin paikan ainut nähtävyys vanhakaupunki. Aachen Dom on kyllä ihan mieletön paikka, sitä voin lämpimästi suositella kaikille, samoin domia ympäröivä kaupungin vanhaosa on ihan söppänä. Tuona sunnuntaina siellä sattui olemaan keväinen kirpparitori menossa.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Koko kirkosta ei millään saanut kuvaa sisältä, eikä ulkoa. Mutta pirun hieno oli :D

1 kommentti:

May kiittää kommentoinnistasi :)