tiistai 19. huhtikuuta 2011

The hills are alive with the sound of music

Ihanan kaunis Salzburg - check! Perjantai-iltana rantauduin siis Mozartin ja Sound of Musicin kotihoodeille Itävallan Salzburgiin. Metsästettiin mukavat pari tuntia (no okei ehkä tunti) Summerin kans hostellia, ja löydettyämme sen, suunnattiin maittavan noodeli-illallisen jälkeen sängyn pohjalle keräämään energiaa tulevia päiviä varten. Mä olin ekaa kertaa hostellissa, siis sellasessa, mis on ihan randomei samas huonees ja lakanat piti laittaa ite ja kaikkee, mutta S:n valitsema Yoho oli tosi hyvä :)

Ja lauantai aamupäivistä nenä kohti vanhaa kaupunkia! Salzburg on aika pieni kaupunki, ja ydinkeskusta ja vanha kaupunki on aika kompakti pakkaus.

Photobucket

Photobucket

Photobucket


Photobucket

Photobucket

Kaupungin läpi virtaava Saltzach -joki  on kristallin kirkas. Oikeesti, tosta ois voinu vaikka juoda! Terkkuja vaan sinne Rheiniin ...

Okei, eli Mozart synty ja vähän asu Salzburgissa. Mutta ei siitä nyt ihan joka toinen metri tarvii muistutella! Oikeesti, Mossen naama paloi kyllä aika lahjakkaasti verkkokalvoille ton parin päivän aikana, vaikee arvailla että kuka on tän kaupungin vetonaula, turistimagneetti, markkinointikikka ja kultapoika.

Photobucket

Photobucket


Photobucket


Totta kai sit tsekattiin herran syntymäkoti, ja asuintalo. Ja syötiin Mozartin kuulia hepun kämpällä :P

Photobucket

Vitsi et sekosin ku näin noi vuoret ekan kerran! Ne on niin mielettömän nätit! Kiivettiin jonkun kukkulan huipulla sijaitsevaan linnaan, ja päästiin siellä erilaisiin museoihin, ja opastetulle kierrokselle. Ei huonommat näköalat.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Sunnuntaina kiivettiin vielä samaiselle kukkulalle tsekkamaan luostari, jossa Sound of Musicin Maria asusteli. Kaupungissa on myös mahdollista päästä  opastetulle, elokuva-aiheiselle kierrokselle, ja leffaa hehkutetaan muutenkin yhtä paljon kuin herra Säveltäjää. Meijänkin hostellissa leffa pyöri joka päivä kello 10.20.

Photobucket

Jatkettiin aurinkoista sunnuntaina Mirabell puutarhassa, kunnes kirmastiin junaan kohti Steyeriä.

Eilen pyöriskeltiin Steyerissä, joka on muuten maailman söpöin kaupunki, ja shoppailtiin. Löysin uuden kukkaron, finally! Tänään junailtiin Linziin vastaanottamaan loput meijän klaanista. Pyörittiin päivä kaupungissa, tultiin takas Steyeriin ja mentiin syömään hyvin. Huomenna taas "kotiseutumatkailua" ja torstaina Wien ja Oksupoksu! Caaaan't wait! :)

2 kommenttia:

  1. MMmmm! Mikä hame sulla on? Onks se se hennesin toppi+hame vai erillinen hame :)?

    VastaaPoista
  2. Hennesin hame on :) muttei ei siis se hennesin raitatoppi+hame -mekko :)

    VastaaPoista

May kiittää kommentoinnistasi :)