tiistai 26. huhtikuuta 2011

Wiener Schnitzel

Miksei kukaan tuo mul aamupalaa sänkyyn just sillonku ei jaksais raahautuu yläkertaan? On niin kauhian mukavaa vaan hengata sängynpohjalla, kunnella musiikkia ja lueskella blogeja. Oishan mul tos toi jättiläissuklaamuna, mut oon koittanu nyt skarpata ton syömisen kanssa, joten ei suklaata aamiaiseksi.

Nyt ajattelin pläjäyttää ruudun täydeltä kuvia Wienistä. Kaupunki on täynnä upeita rakennuksia ja paikkoja, mutta jos rehellisiä ollaan, en kyllä nyt osaa laittaa tähän mitään asiantuntevaa selostusta tönöjen tarkotuksesta, historiasta ja tiilien määrästä. Mutta kivoja kuvia on, joten bitte schön :)

Photobucket

Näitä kavereita on kaupungissa kaks, ja ne sijaitsee vastakkain. Molemmat toimii nyt museoina, mutta ennen ne oli Itävalta-Unkarin hallitsijoiden talviasuntoja.

Photobucket

Ehittiin vallottaa toinen, taidemuseopuoli. Ja siitäki itseasias vaan toinen puoli, koska se oli niiiiin valtava! Kyseessä oli siis eurooppalaisten mestareiden historiallisia taidonnäytteitä. Upea paikka!
Kirkkoja tuli kierrettyy (ylläri pylläri) muutama sata...

Toinen käymisen arvonen museo on Sissi-museo. Museo kertoo 1800 -luvun puolivälissä hallinneen rakastetun keisarinnan elämästä. Museon upeimmassa osassa, eli siellä, missä oli pukuja, kruunuja, asuintiloja yms, ei tietenkä saanu kuvata, joten kuvasin sit hovin astioita. Niitä oli  paljon ja ne oli kyllä aika makeita.

Eiks se oo ihanaa, ku yrität ottaa kuvaa historiallisesta puistosta/rakennuksesta/patsaasta, ja joku pomppaa kieli ulkona kameran eteen? Kiitos Pippikselle kuvausrauhasta, tuli hyviä kuvia ;) Mulla on abouttes joka toisessa kuvassa Pippan korva/silmä/käsi/matkuri/kieli/joku muu ruumiinosa.

Photobucket

Ei nää kuvat tähän loppunu, joten just wait, lisää Wienin turistikuvia luvassa!

1 kommentti:

  1. Hahaha Pippis on ihanin :D Se jaksaa asiasta myös muistuttaa jatkuvasti :D

    VastaaPoista

May kiittää kommentoinnistasi :)