maanantai 12. joulukuuta 2011

Nu ska vi simma


Hellurei ja hellät tunteet! Kaks tenttiä pois päiväjärjestyksestä, jepajee. Tulin iltapäivällä kotiin kirjaston kautta, ja lainasin yhen tenttikirjan lisäks vähän lomalukemista. Molemmat aika rankkoja kirjoja, mutta varmasti hyviä. Kyseessä on siis Torey Haydenin Sähkökissa ja Toisten lapset. Kirjailija itse on erityisopettaja, joka on "erikoistunut" ongelmalapsiin. Työssään Hayden törmää mitä kamalampiin kohtaloihin, jotka ovat tehneet lapsista milloin vaarallisen aggressiivisia, milloin ihmisiä pelkääviä, milloin täysin sulkeutuneita ihmisraunioita. Kirjat perustuvat tositapahtumiin, ja ovatkin siksi äärimmäisen mielenkiintoisia.

Kotiin tultuani sain loistoidean lähteä vähän polskuttelemaan 200 metrin päässä sijaitsevaan uintikeskukseen. Käväsin nopeasti kaupassa, luin vähän huomiseen ruåtsin tenttiin, ja pakkasin uimakassin valmiiks. Hipsin vesisateessa halliin. Treellä on sellainen systeemi, että opiskelijalipun saa vain TKL:n bussikortilla. Se vain laitetaan suoraan siihen porttilaitteeseen, jolloin pulikoinnin hinnaksi tulee 3,3 €. Jos ei bussikorttia ole, joutuu maksamaan täyden 5 € hinnan. Aika hölmö systeemi sanon minä. Ja palvelukin oli todella epäystävällistä, kun ummikkona halliin saavuin. Nomutta eniveis, pukkarit ja suihkutilat oli sitä luokkaa, että ne ovat nähneet sekä Dingon, että Lady Gagan ilman kummempia muutoksia. Saunat oli pieniä, puulauteisia, kulunein betoniaidoin varustettuja pimeitä laatikoita. Mutta sanoin itelleni, että nyt senkin hienohelma, tää on ihan hyvä paikka, löytyy lukolliset kaapit, suihkut ja saunat, joten suu kiinni ja altaaseen. Uusittu allasalue olikin vähän parempi. Oli iso lastenallas, terapia-allas, kuuden radan kuntouimariallas. Lasiseinien takaa löytyi vielä yksi allas, jossa sai parilla radalla polskutella muut, ja lopuilla radoilla reenasivat oikeat uimarit. Itse pärskyttelin yhelle kuntouintiradalle ja aloin räpiköimää baanaa eestaas. Uin yhteensä puoli tuntia, pari muutaman minuutin taukoa pitäen. Kyllä ekan viiden minuutin jälkeen tuntu, että oli selvästi hengästynyt, joten taitaa olla ihan hyvä käydä välillä vähän simmailemassa.

Kotiin tultuani tein oikein urheilijan eväät; neljän viljan puuroa mansikkasurvoksella, paaaaaljon vettä ja raejuustoa ananaksella. Ja päälle vielä cappucino ja pipareita. Nyt pitäis vielä vähän lukea ruottia, että sais ees kerran ton tenttialueen kahlattua läpi. Onneks kuitenki huomenaamulla on vielä aikaa, sillä mun pitää mennä koululle jo aamusta, vaikka tentti alkaa vasta kaheltatoista. Tosin mun tuurilla feilaan huomisenki jotenki mahtavasti. Tänään havahduin hereille 08.06 ja tentti alko 08.30. Sit yritin maksaa kouluruokailua laskimella. Sit muistin tiskatessani et tänäänhän on tiistai, ja et oon unohtanu meijän rakennuksen tyttöjen porukkalenkin ihan kokonaan. Laitoin äkkiä neideille viestiä. Sit parin tunnin päästä kysäsin kämppikseltä, että mikähän päivä tänää mahtaa olla. No maanantai. Exactly.

4 kommenttia:

  1. Määkin haluaisin uimaan ja saunaan. Mut pikapuurot tarttuu jo ajatuksenakin kitalakeen nimimerkki. puuroa aamulla, välipalaksi koulussa tupperwaresta ja illalla treenien jälkeen. Mansikkasurvosta voisin ottaa. Kaupassa oli pakasteessa tasan vadelmia.

    VastaaPoista
  2. p.s lainaa sitten siskolle kans joululoma lukemista.

    VastaaPoista
  3. Selkeesti karppaat...

    VastaaPoista
  4. Kyllä joo. Mää oonki aina ollu nii tarkka ruokavaliostani, että karppaus on ehdottomasti mun juttu -.-

    VastaaPoista

May kiittää kommentoinnistasi :)