maanantai 26. marraskuuta 2012

Action without study is fatal. Study without action is futile. -- Mary Beard

Nöyrimmät pahoitteluni pitkästä hiljasuudesta. Jotenkaan ei vaan oo ollut mitään, mitä tänne vois tulla kirjottelemaan. Onhan viikon aikana taas tapahtunu monenmoista; on ollut opiskelijapilettä jos jonkinmoista, L:n synttäreitä, Savonlinnareissua, mielenkiintoista seminaaria, Tupperwarekutsuja sun muuta. Jotenkin on silti tuntunu ihan ylivoimaselta hommalta yrittää istahtaa alas ja kirjotella tänne välillä kuulumisia. En oo pariin viikkoon nukkunut yhtäkään yötä kunnolla, ja se rajottaa tosi paljon energiavaroja. Tänäänkin jäi aamuiset saksanluennot väliin. Onneksi kurssilla käsiteltävät asiat on mulle viime vuoden etäkurssin ansiosta kertausta, joten mitään en missannut. Silti ketuttaa tällanen tahaton löysäily.


Hirveesti on nyt joka paikassa "miten ehkäistä kaamosväsy" -juttuja, mutta mun mielestä ne on ihan turhaa liibalaabaa. "Ulkoile, mene aikasin nukkumaan, käperry rakkaasi kainaloon teemukin kanssa" Joo ihan kaunis idea noissa kaikissa, mutta kaikille se ei ihan riitä. Oon saanu tän syksyn aikana mielestäni ihan hirveen hyvin koulujuttuja tehtyä. Mikään kurssi ei roiku ja kaikki isot tehtävät oon saanu palautettua ajallaan. Nyt ois vielä ennen joulua kahden casen palautus, kolme raporttia, yksi esitys ja kaksi tenttiä. Toinen case saadaan huomenna pois päiväjärjestyksestä ja yksi raporttikin on ihan viimeistelyä vaille valmis. Toisen casen saan tehtyä, jos vain menen tunnille ja ne kaksi raporttiakin on helppoja kirjotettavia. Esitys liittyy yhteen raporttiin, ja sen esityksen nyt saa pidettyä läpipääsyn verran vaikka päällään seisoen. Ainoot mitkä vähän jännittää, on se toinen case (onneksi siihen saa niin paljon apua kuin vain tarvitsee) ja toinen tentti. Se tentti on iso kokonaisuus, ja varsinkin talousosio jännittää. Mutta jos se vain menee läpi, olen saanut koko syksyn kunnialla ja ajassaan pakettiin! Se ois ihan mieletöntä ja siihen nyt kovin tähtään. Tietysti taustalla hiertää kokoajan viime vuoden läpipääsemättömät kurssit, mutta niistäkin on jo muutama hoidossa. Ainakin edes ajatuksen tasolla.

Viimeiseksi työntäyteiseksi kuukaudeksi tarvitsisi vain nyt jättisaavillinen energiaa. Motivaatiota kyllä löytyy, voimien puute on nyt se The Problem. Mikä siis avuksi? Berocca Boostia aamuisin naamaan? Vitamiinilisät käyttöön jo nyt? (normaalisti syön niitä vain keväisin) Ruokavalio kokonaan uusiksi? Vinkkejä todellakin nyt kaivataan, koska tammikuun ekoina päivinä joudun vielä vaihtarileskeytymään koko kevääksi. Se vähän jänskättää. Toisaalta oon jo keksiny niin paljon kaikkea kivaa ohjelmaa kevääksi, ettei ikävä ja väsy pääse toivon mukaan ottamaan niskaottetta. Silti kevät tulee olemaan kova puristus, joten kaikki ehdotukset ja vinkit otetaan avosylin vastaan.



6 kommenttia:

  1. Tää kaamos on vaan sellain juttu et se on parempi hyväksyä ja hyväksyä se fakta et nyt o pimeetä ja harmaata, ei siinä oikee oo oikotietä onneen. Et kiukku päälle vaan ja eteenpäin! Kandee myös hengailla energisoivassa seurassa. Jos vieressä pomppii duracellpupu ni o kovin hankala jäädä vaan sohvalle köllimään :D

    VastaaPoista
  2. Toi on kyllä totta. Perseestä tämmöne :(

    VastaaPoista
  3. Joo kaamos on tällasta. Ei mulla tunnu auttavan oikein ulkoilu tai mikään. Vedän vitamiineja jo nyt, se helpottaa jonkin verran. Ja yritän haalia ikkunasta jokaisen auringonsäteen työpäivienkin aikana minkä vaan saa. Ja tosiaan hengata kivassa seurassa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneks tää nyt ei toivottavasti kestä kauheen pitkään. Tänäänkin pääsin L:n kiskomana sängystä kuuden aikaan (illalla) ylös :/ yöks yöks.

      Poista
  4. Terkkuja Joulupukin kauungista, tääl on kans super pimeetä eikä yhtään lunta, pakkane lähentelee 15 astetta, mut ainakin mä oon saanu D-vitamiinilla, urheilulla ja ruualla kaamosmasennukset pidettyä kurissa! Ja toisena vinkkinä, tilaa matka jonnekkin kaupunkiin tai lämpimään, se helpottaa superpaljon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) joo ei kai muu auta. Onneks melkein koko kevät kuluu reissatessa, ehkä siinä saa energiavarastot täyteen :)

      Poista

May kiittää kommentoinnistasi :)